پوشش ویزیت دارو بیمه تکمیلی

آیا بیمه تکمیلی هزینه دارو را پرداخت می‌کند؟

فهرست

با پیشرفت علم، هر ساله داروهای مختلفی تولید و روانه بازار می‌شود. اما آیا همه داروها موجود در داروخانه‌ها تحت پوشش بیمه تکمیلی است؟ چه داروهایی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و سایر بیمه های پایه مانند بیمه نیروهای مسلح است؟ هزینه چه داروهایی توسط بیمه‌ تکمیلی پرداخت می‌گردد؟ آیا تفاوتی میان لیست داروهای تحت پوشش بیمه تکمیلی ایران و سایر شرکت‌های بیمه مانند بیمه تکمیلی دانا، آسیا، البرز و ایران و … وجود دارد؟ آیا بیمه تکمیلی هزینه داروهای خارجی را پرداخت می کند؟ آیا بیمه تکمیلی داروهای بیماری های خاص را پوشش می دهد؟ ما همراه باشید تا پاسخ سوالات فوق و برخی سوالات دیگر در حوزه پرداخت هزینه دارو در بیمه تکمیلی و بیمه پایه بررسی کنیم.

پوشش ویزیت و دارو در بیمه تکمیلی

یکی از پوشش هایی که استفاده زیادی در بیمه تکمیلی دارد، پوشش ویزیت و دارو است. به صورت کلی این پوشش شامل موارد زیر می شود:

  • هزینه ویزیت پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص
  • هزینه دارو طبق فهرست داروهای مجاز کشور
  • خدمات اورژانس در موارد غیر بستری
  • انواع تزریق و سرم درمانی

همانطور که مشخص است، علاوه بر پوشش دارو موارد دیگری نیز به صورت عرف در این سقف توسط شرکت های بیمه پوشش داده می شود. این موارد به صورت عمومی بوده اما ممکن است یک شرکت بنا به درخواست خود تغییراتی در این پوشش ها مدنظر داشته باشد که در صورت موافقت شرکت بیمه این کار قابل انجام است. به طور مثال یک شرکت می تواند سقف هزینه های دارو را از ویزیت جدا کند؛ اما برخی از بیمه‌ها مانند بیمه آسماری معمولا این تفکیک را انجام نمی‌دهند.

همچنین برخی از شرکت های بیمه نیز استثنائاتی در زمینه پوشش های ویزیت و دارو در نظر می گیرند که عدم اطلاع از آن ها هنگام استفاده ممکن است بیمه شدگان و پرسنل شرکت را دچار مشکل نماید. بنابراین بهتر است که شرایط، قوانین و قراردادهای مربوط به هر شرکت بیمه قبل از خرید بیمه تکمیلی توسط کارشناسان حرفه‌ای بررسی گردد. کارشناسان های درمان در زمینه مشاوره و خرید بیمه تکمیلی مناسب همراه شما هستند.

داروهای تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی

داروهایی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند شامل لیست داروهای مجاز کشور هستند. این لیست که با نام فهرست رسمی داروهای ایران شناخته می‌شود، هر ساله توسط سازمان غذا و دارو که زیرمجموعه وزارت بهداشت است منتشر می‌شود. برخی از این داروها که حدود 3 سال قبل تعداد آن‌ها 79 مورد بود، داروهای بدون نسخه هستند. داروهای بدون نسخه یا OTC داروهایی هستند که بدون نیاز به نسخه پزشک از داروخانه ها قابل دریافت هستند. این نوع از داروها در اغلب کشورهای دنیا وجود دارد. داروخانه ها تنها مجاز هستند که داروهای مورد تایید وزارت بهداشت را بدون نسخه عرضه نمایند. داروهای بدون نسخه داروهای کم عارضه و پرمصرف هستند که تحت پوشش بیمه نیستند. مهمترین این داروها عبارتند از داروهای مسکن و استامینوفن، داروهای سرماخوردگی، ویتامین ها و ضد عفونی کننده ها.

بنابراین به صورت کلی می توان گفت که داروهای تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی زیرمجموعه داروهای مجاز کشور بوده که توسط وزارت بهداشت اعلام می شود. البته هزینه برخی از داروهای این فهرست به طور کامل تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیست بلکه بخشی از هزینه هر دارو تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی است که اصطلاحا به آن سهم سازمان می گویند. اگر فاکتورهای خرید دارو از داروخانه ها را مشاهده نمایید، متوجه سهم سازمان هر دارو طبق فاکتور داروخانه خواهید شد. هزینه های داروهای مکمل، ویتامین ها و به طور کلی داروهای بدون نسخه (OTC) تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیست. در بسیاری موارد هزینه داروهای خارجی نیز طبق تعرفه داروی ایرانی معادل آن توسط بیمه تامین اجتماعی محاسبه و پرداخت می گردد.

بهترین بیمه تکمیلی برای دارو چیست؟

خرید بیمه تکمیلی با پوشش ویزیت و داروی مناسب

خرید بیمه تکمیلی که شامل پوشش ویزیت و دارو باشد را می توان به صورت انفرادی و یا گروهی انجام داد. در حوزه بیمه تکمیلی انفرادی شرکت‌های بیمه سامان، بیمه تعاون، بیمه SOS و اخیرا بیمه دی طرح هایی دارند. البته هر یک از آنها شرایط خاصی برای پوشش ویزیت و دارو دارند. به طور مثال بیمه انفرادی بیمه سامان، هزینه دارو را در صورتی که پزشک معتمد بیمه سامان آن دارو و نسخه را تایید نماید، پرداخت می‌کند. بیمه انفرادی SOS نیز هزینه دارو را صرفا در صورتی که بیماری بیمه شده منجر به بستری شدن او شود طی دوره‌ای مشخص قبل و بعد از بستری تحت پوشش قرار می دهد.

البته می توان پوشش ویزیت و دارو را در قالب یک شرکت و به عنوان بیمه گروهی نیز خریداری کرد. در این حالت شرایط نسبت به بیمه درمان انفرادی ساده تر است. اما هر شرکت بیمه در زمینه داروهای تحت پوشش بیمه تکمیلی خود شرایط به خصوصی دارد که می بایست قبل از خرید به آنها توجه کرد.

3.4 5 رای ها
امتیاز دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
31 پرسش و پاسخ
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
عباس
عباس
1 سال قبل

سلام.آیا بیمه تکمیلی البرز شما هزینه دارویی تزریقی سینورا می‌شود؟

شبنم
شبنم
1 سال قبل

سلام هزینه محصولات بهداشتی هم مثل ضدآفتاب و مرطوب کننده و غیره رو اگر در دفترچه دکتر بنویسه بیمه میده؟

سارانی
سارانی
1 سال قبل

داروهایی خارجی که معادل داخلی ندارند تکلیف شان چیست؟ بیمه تکمیلی هزینه ای پرداخت میکنه ؟

رضایی
رضایی
1 سال قبل

سلام لیست داروخانه های آنلاین با sos میخواستم

ادریس
ادریس
10 ماه قبل

سلام من بیمه سلامت دارم و از داروی ماسیتنتان لیراتان ۱۰ جهت درمان پرفشاری ریوی به صورت مادام العمر مصرف میکنم . متاسفانه با بیمه سلامت قیمت این دارو با قیمت آزاد تفاوتی نداره. آیا بیمه تکمیلی این دارو رو تحت پوشش قرار میده . ممنون میشم جواب بدین

محسن
محسن
9 ماه قبل

سلام. من صرع دارم و بازنشسته تامین اجتماعی هستم داروی لوتیراستام کپرا مصرف میکنم اگه بیمه تکمیلی بشم هزینه این دارو را بیمه تکمیلی پرداخت میکنه؟

مونا صادقی
ادمین
6 ماه قبل
پاسخ به  محسن

سلام وقت بخیر. بیمه های درمان انفرادی این مورد را پرداخت نمیکنند اما اگر از طریق شرکتی تحت پوشش قرار بگیرید برخی از شرکتهای بیمه آن را جبران میکنند.

حداد
حداد
9 ماه قبل

سلام
آیا کپسول فارماتون تحت پوشش بیمه می باشد؟

مونا صادقی
ادمین
6 ماه قبل
پاسخ به  حداد

سلام وقت بخیر. به طور کلی مکملها و ویتامینها تحت پوشش بیمه تکمیلی نیست.

تشد
تشد
8 ماه قبل

سلام.
فروفورت روزانه (قرص آهن) که توسط پزشک متخصص خون نوشته شده است تحت پوشش بیمه sos هست.

مونا صادقی
ادمین
6 ماه قبل
پاسخ به  تشد

سلام وقتتون بخیر. بستگی به قراردادتون داره. در اغلب قراردادهای بیمه تکمیلی مکملها تحت پوشش نیستند.

علی
علی
7 ماه قبل

سلام
آیا دارو هایی ک آزاد حساب میشن هم بیمه پرداخت میکنه!؟

مونا صادقی
ادمین
6 ماه قبل
پاسخ به  علی

سلام وقت بخیر. بعضی از بیمه های تکمیلی داروهای آزاد رو پرداخت میکنن. در این صورت باید اصل نسخه پزشک را نیز به همراه فاکتور تحویل دهید. داروهای بدون نسخه قابل پرداخت نیستند.

narges
narges
7 ماه قبل

سلام بیمه تکمیلی راکوتان خارجی را شامل میشود؟

مونا صادقی
ادمین
6 ماه قبل
پاسخ به  narges

سلام وقت بخیر. اکثر قراردادهای بیمه تکمیلی داروهای مربوط به زیبابی و مکملها رو پرداخت نمیکنن.

سید محمد موسوی
سید محمد موسوی
7 ماه قبل

سلام من بیمه تکمیلی دی دارم میخواستم بدونم که ماینوکسیدیل و امپول بیوتین و دکسپانتنول بیمه چه مقداری رو جبران میکنه؟ اگر متخصص پوست این داروها رو بنویسه بیمه هزینش رو پرداخت میکنه؟خیلی ممنون

مونا صادقی
ادمین
6 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر. به صورت کلی موارد مربوط به زیبایی، ویتامینها و مکملها تحت پوشش بیمه تکمیلی نیست مگر در قراردهای خاص که باید شرایط آن چک شود.

مریم سیدانوری
مریم سیدانوری
6 ماه قبل

ایا بیمه تکمیلی نوین قرص رین فورتل را تحت پوشش تکمیلی قرار می دهد؟

مونا صادقی
ادمین
5 ماه قبل

معمولا داروهای مکمل و تقویتی تحت پوشش بیمه های تکمیلی نیست.

مونا صادقی
ادمین
5 ماه قبل

سلام، در عمده قراردادهای بیمه تکمیلی داروهای مکمل و تقویتی تحت پوشش نیست

زهرا
زهرا
4 ماه قبل

سلام وقت بخیر.
ایا بیمه معلم واکسن گارداسیل رو تحت پوشش قرار میدهد؟

مونا صادقی
ادمین
2 ماه قبل
پاسخ به  زهرا

سلام وقت بخیر. در اکثر قراردادهای بیمه تکمیلی واکسن تحت پوشش نیست. اما بهتره از شعبه یا نمایندگی که قرارداد دارید سوال بفرمایید.

اصغر
4 ماه قبل

سلام وقت بخیر. من بیمه تکمیلی دانا دارم داروخانه طرف قرارداد با این بیمه دارو رو با فرانشیز با من حساب کرد نباید کاملا رایگان باشه؟

مونا صادقی
ادمین
2 ماه قبل
پاسخ به  اصغر

سلام وقت بخیر. در صورتی که از بیمه پایه هم استفاده شده باشه قاعدتا نباید مبلغی دریافت بشه. مگر اینکه بعضی اقلام تحت پوشش نبوده باشه

نینا
نینا
4 ماه قبل

سلام آیا داروی آهن، Eisen plus تحت پوشش تامین اجتماعی هست؟

مونا صادقی
ادمین
3 ماه قبل
پاسخ به  نینا

سلام وقت بخیر. تا جایی که اطلاع داریم خیر

31
0
سوالات خود را جهت پاسخگویی مطرح نمایید.x